Kojetínskou mouku hladkou světlou, neboli také tzv. dvounulku, oceníte především při přípravě kynutých těst, ale i těst trvanlivého charakteru (jako je třeba to na linecké nebo na perníčky). Je v ní obsaženo největší množství kvalitního lepku, který je potřebný pro dosažení objemu vašich vypečených dobrot a těsto se díky němu během příprav ani po upečení nedrobí.
Pokud se tedy chystáte zadělat třeba na kynuté buchty, pizzu, piškotový moučník, jemné čajové či vánoční pečivo, Kojetínská mouka hladká světlá je značka ideál. Použít ji však můžete také na palačinky, lívance, k zahuštění omáček, přípravě jíšky nebo bešamelu.

Recepty z této mouky

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Blumový koláč z jogurtového těsta

Bez práce možná nejsou koláče, ale ony za tu práci stojí!

Quiche aneb slaný koláč

Píšeme „quiche“, čteme „kyš“ a říkáme si „kéž“ – kéž by bylo tohoto slaného francouzského koláče ještě více!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Buchtičky se žloutkovým krémem

Návrat do dětství je tady! Vychutnejte si buchtičky s poctivým žloutkovým krémem.

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše, které vás nenechají ve štychu.

Vláčné a křupavé vafle

Vafle jsou další z řady dobrot, které nelze nemilovat. Jakmile jednou vyzkoušíte následující recept, už je nebudete chtít připravovat jinak.

Poctivé české buchty

Kynuté buchty jsou česká klasika, na které si už pochutnal nejeden český Honza. I když on možná radši ty s náplní.

Velikonoční mazanec

Co by to bylo za svátky jara bez voňavého mazance? S tímto vypečeným receptem se vám jistojistě podaří.

Velikonoční beránek s rozinkami v rumu

Beránek patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako koleda. A tento, tento je opravdu výjimečný (nejen proto, že jsme ho připálili).

Polévka minestrone s italskou focacciou

Horké počasí letních dnů připomíná slunnou Itálii i v Čechách. Proč si kulinářskou velmoc nepřipomenout i její tradiční zeleninovou polévkou...

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Banánový chléb s vlašskými ořechy

Příjemně vláčná dobrota, jejíž příprava není oříšek.

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Ořechové cukroví

Vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku.

Klasické linecké

Domovem se opět line ta důvěrně známá vůně – Vánoce jsou tady a s nimi i linecké!

Lahodné vanilkové rohlíčky 

Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří mezi tradiční vánoční cukroví. Tyhle se vám budou rozplývat na jazyku!

Domácí veka a silvestrovské pomazánky

Překvapte při silvestrovských oslavách vlastnoručně připravenou vekou s tvarůžkovou, řepovou, rybičkovou nebo paprikovou pomazánkou.

Vánočka

Vánočka, která vám poplete hlavu.

Ostatní mouky

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín Potraviny Enapo LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK