Suroviny
- máslo
- 1 vejce
- 240 ml podmáslí
- 120 ml zakysané smetany
- 170 g hladké Kojetínské mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce cukru
- sůl
K servírování:
- borůvky, jahody či jiné čerstvé ovoce
- javorový sirup
Postup
1) Necháme si rozpustit cca 1 lžíci másla.
2) Přichystáme si mísu, dáme do ní vejce spolu se zakysanou smetanou a podmáslím, prošleháme.
3) Vmícháme rozpuštěné máslo, hladkou Kojetínskou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli.
4) Pánev na lívance vymažeme máslem, postupně vléváme těsto a dozlatova opečeme z obou stran.
5) Servírujeme na talíř, doplníme ovocem, přelijeme javorovým sirupem a mlsáme.