Suroviny

  • máslo
  • 1 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 120 ml zakysané smetany
  • 170 g hladké Kojetínské mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce cukru
  • sůl

K servírování:

  • borůvky, jahody či jiné čerstvé ovoce
  • javorový sirup

Pšeničná mouka
hladká

Postup

1) Necháme si rozpustit cca 1 lžíci másla.

2) Přichystáme si mísu, dáme do ní vejce spolu se zakysanou smetanou a podmáslím, prošleháme.

3) Vmícháme rozpuštěné máslo, hladkou Kojetínskou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli.

4) Pánev na lívance vymažeme máslem, postupně vléváme těsto a dozlatova opečeme z obou stran.

5) Servírujeme na talíř, doplníme ovocem, přelijeme javorovým sirupem a mlsáme.

Podobné recepty

Vepřové na smetaně s bramborovými knedlíčky

Nefalšované, typické, suché, vídeňské bramborové knedlíky, nebo spíše noky? Uvařte si je a posuďte sami.

Lahodné vanilkové rohlíčky 

Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří mezi tradiční vánoční cukroví. Tyhle se vám budou rozplývat na jazyku!

Klasické linecké

Domovem se opět line ta důvěrně známá vůně – Vánoce jsou tady a s nimi i linecké!

Domácí veka a silvestrovské pomazánky

Překvapte při silvestrovských oslavách vlastnoručně připravenou vekou s tvarůžkovou, řepovou, rybičkovou nebo paprikovou pomazánkou.

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK