Suroviny

  • máslo
  • 1 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 120 ml zakysané smetany
  • 170 g hladké Kojetínské mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce cukru
  • sůl

K servírování:

  • borůvky, jahody či jiné čerstvé ovoce
  • javorový sirup

Pšeničná mouka
hladká

Postup

1) Necháme si rozpustit cca 1 lžíci másla.

2) Přichystáme si mísu, dáme do ní vejce spolu se zakysanou smetanou a podmáslím, prošleháme.

3) Vmícháme rozpuštěné máslo, hladkou Kojetínskou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli.

4) Pánev na lívance vymažeme máslem, postupně vléváme těsto a dozlatova opečeme z obou stran.

5) Servírujeme na talíř, doplníme ovocem, přelijeme javorovým sirupem a mlsáme.

Podobné recepty

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Vláčné a křupavé vafle

Vafle jsou další z řady dobrot, které nelze nemilovat. Jakmile jednou vyzkoušíte následující recept, už je nebudete chtít připravovat jinak.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK