Suroviny

 

K servírování:

  • 100 g mletého máku
  • 50 g moučkového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Pšeničná mouka
krupice hrubá

Postup

1) Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme.

2) Připravíme si mísu, do ní nastrouháme brambory, přidáme krupici hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko a špetku soli. Pořádně prohněteme.

3) Těsto postupně odebíráme a tvoříme z něj menší válečky, které pokládáme na pomoučněný vál nebo tác.

4) Všechny šulánky najednou vhodíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud nevyplavou. Ihned poté je z lázně vyjmeme.

5) Podáváme posypané cukrem a mákem, přelité rozpuštěným máslem.

Podobné recepty

Polévka minestrone s italskou focacciou

Horké počasí letních dnů připomíná slunnou Itálii i v Čechách. Proč si kulinářskou velmoc nepřipomenout i její tradiční zeleninovou polévkou...

Buchtičky se žloutkovým krémem

Návrat do dětství je tady! Vychutnejte si buchtičky s poctivým žloutkovým krémem.

Slovácké mrkvance

A co mrkvance, znáte? Zkuste a už nikdy nezapomenete…

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Poctivé české buchty

Kynuté buchty jsou česká klasika, na které si už pochutnal nejeden český Honza. I když on možná radši ty s náplní.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK