Suroviny

 

K servírování:

  • 100 g mletého máku
  • 50 g moučkového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Pšeničná mouka
krupice hrubá

Postup

1) Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme.

2) Připravíme si mísu, do ní nastrouháme brambory, přidáme krupici hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko a špetku soli. Pořádně prohněteme.

3) Těsto postupně odebíráme a tvoříme z něj menší válečky, které pokládáme na pomoučněný vál nebo tác.

4) Všechny šulánky najednou vhodíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud nevyplavou. Ihned poté je z lázně vyjmeme.

5) Podáváme posypané cukrem a mákem, přelité rozpuštěným máslem.

Podobné recepty

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Vláčné a křupavé vafle

Vafle jsou další z řady dobrot, které nelze nemilovat. Jakmile jednou vyzkoušíte následující recept, už je nebudete chtít připravovat jinak.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK