Suroviny

Ingredience na polevu:

  • 1 vaječný bílek
  • 200 g moučkového cukru

Pšeničná mouka
hladká polosvětlá

Postup

1) Ve vodní lázni rozpustíme máslo a vmícháme med. Směs necháme trošku vychladnout, ale musí zůstat tekutá.

2) Připravíme si mísu, do které vsypeme hladkou polosvětlou Kojetínskou mouku a ostatní sypké suroviny. Přidáme vajíčko, roztopené máslo s medem a pečlivě promícháme. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 45 minut do ledničky.

3) Rozehřejeme si troubu na 170 °C. Vytáhneme těsto z lednice a přendáme na pracovní desku nebo vál posypaný moukou. Těsto krátce prohněteme a vyválíme z něj asi 0,5 cm tlustý plát.

4) Vezmeme vykrajovátka a z plátu těsta vykrajujeme jednotlivé perníčky. Přenášíme na plech vyložený pečicím papírem.

5) Dáme do trouby a pečeme asi 8 minut.

6) Ručně vyšleháme vaječný bílek s moučkovým cukrem, a vytvoříme tak polevu, s níž zdobíme vychladlé perníčky.

Podobné recepty

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Segedín s domácím houskovým knedlíkem

Domácímu knedlíku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Jeho příprava navíc není nijak zvlášť složitá. Vyzkoušejte třeba se segedínem.

Dýňovo–bramborové noky

Pokud jste milovník bramborového těsta, na nic nečekejte. Tyto dýňovo-bramborové noky prostě musíte vyzkoušet!

Italská pizza

Dobré těsto je základem dobré pizzy. Podívejte se, jak správně na něj.

Kynuté borůvkové knedlíky

Kdo by nemiloval kynuté knedlíky? A kdo by nemiloval borůvky? Objevte ideální kombinaci chutí.

Vláčné a křupavé vafle

Vafle jsou další z řady dobrot, které nelze nemilovat. Jakmile jednou vyzkoušíte následující recept, už je nebudete chtít připravovat jinak.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK