Suroviny

Ingredience na polevu:

  • 1 vaječný bílek
  • 200 g moučkového cukru

Pšeničná mouka
hladká polosvětlá

Postup

1) Ve vodní lázni rozpustíme máslo a vmícháme med. Směs necháme trošku vychladnout, ale musí zůstat tekutá.

2) Připravíme si mísu, do které vsypeme hladkou polosvětlou Kojetínskou mouku a ostatní sypké suroviny. Přidáme vajíčka, roztopené máslo s medem a pečlivě promícháme. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 45 minut do ledničky.

3) Rozehřejeme si troubu na 170 °C. Vytáhneme těsto z lednice a přendáme na pracovní desku nebo vál posypaný moukou. Těsto krátce prohněteme a vyválíme z něj asi 0,5 cm tlustý plát.

4) Vezmeme vykrajovátka a z plátu těsta vykrajujeme jednotlivé perníčky. Přenášíme na plech vyložený pečicím papírem.

5) Dáme do trouby a pečeme asi 8 minut.

6) Ručně vyšleháme vaječný bílek s moučkovým cukrem, a vytvoříme tak polevu, s níž zdobíme vychladlé perníčky.

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Bramborové šulánky s mákem

Jako od babičky! Uvařte si šulánky s mákem a zavzpomínejte na krásu dětských let.

Blumový koláč z jogurtového těsta

Bez práce možná nejsou koláče, ale ony za tu práci stojí!

Quiche aneb slaný koláč

Píšeme „quiche“, čteme „kyš“ a říkáme si „kéž“ – kéž by bylo tohoto slaného francouzského koláče ještě více!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Makovec s citronovou polevou

Makovec, který se vám rozplyne na jazyku.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK