Suroviny
- 300 g uvařených brambor
- 300 g dýňového pyré
- 80 g krupice
- 150 g hrubé Kojetínské mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
K servírování:
- slanina
- sádlo
- jarní cibulka
Postup
1) Oloupeme a uvaříme brambory, které následně nastrouháme do mísy.
2) Do ještě teplých nastrouhaných brambor vmícháme dýňové pyré (můžeme použít zavařené, případně si připravit čerstvé), přidáme hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko, dochutíme solí a pepřem, vypracujeme si těsto.
3) Přendáme si těsto na moukou poprášenou pracovní desku nebo kuchyňský vál a tvarujeme noky.
4) Ty vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu, necháme je ještě 5 minut povařit.
5) Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle.
6) Hotové noky dáme na talíř, přidáme osmahlou slaninu, doplníme nakrájenou jarní cibulkou.