Suroviny
Ingredience na krupicovou kaši:
- 0,5 l mléka
- 1 lžíce cukru
- 5 vrchovatých lžic krupice
- špetka soli
Ingredience na karamel:
- 50 g cukru
- 20 ml smetany
- 20 g másla
Postup
Postup na přípravu krupicové kaše:
Krupici společně s cukrem a špetkou soli vsypeme do studeného mléka a za stálého míchání na mírném plameni necháme probublat. Pokud nám vyhovuje hustší konzistence, můžeme přidat více krupice.
TIP: Aby byla kaše opravdu jemná, můžeme krupici do mléka prosít přes sítko.
Postup na přípravu karamelu:
Nejdříve rozpustíme cukr, poté opatrně přidáme smetanu a máslo. Musíme si dát pozor na to, aby ingredience nebyly studené, cukr by nám hrudkovatěl. Smetanu můžeme klidně před přidáním trochu ohřát. Krupici ozdobíme nakrájenými hruškami a vlašskými oříšky.