Suroviny

Ingredience na krupicovou kaši:

Ingredience na karamel:

  • 50 g cukru 
  • 20 ml smetany 
  • 20 g másla

Pšeničná
krupice hrubá

Postup

Postup na přípravu krupicové kaše:

Krupici společně s cukrem a špetkou soli vsypeme do studeného mléka a za stálého míchání na mírném plameni necháme probublat. Pokud nám vyhovuje hustší konzistence, můžeme přidat více krupice.

TIP: Aby byla kaše opravdu jemná, můžeme krupici do mléka prosít přes sítko.

 

Postup na přípravu karamelu:

Nejdříve rozpustíme cukr, poté opatrně přidáme smetanu a máslo. Musíme si dát pozor na to, aby ingredience nebyly studené, cukr by nám hrudkovatěl. Smetanu můžeme klidně před přidáním trochu ohřát. Krupici ozdobíme nakrájenými hruškami a vlašskými oříšky. 

 

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Bramborové šulánky s mákem

Jako od babičky! Uvařte si šulánky s mákem a zavzpomínejte na krásu dětských let.

Blumový koláč z jogurtového těsta

Bez práce možná nejsou koláče, ale ony za tu práci stojí!

Quiche aneb slaný koláč

Píšeme „quiche“, čteme „kyš“ a říkáme si „kéž“ – kéž by bylo tohoto slaného francouzského koláče ještě více!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Makovec s citronovou polevou

Makovec, který se vám rozplyne na jazyku.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK