Suroviny

Ingredience:

těsto

krém 

  • 240 g povoleného másla 
  • 50 g cukru moučky 
  • pár kapek vanilkového extraktu nebo Tuzemáku (dle chuti)
  • 1 plná lžíce hoblinek kvalitní čokolády

 

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které dáme minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice (klidně ho můžeme nechat v lednici i přes noc).

2) Elektrickou horkovzdušnou troubu předehřejeme na 170 °C.

3) Plechy vyložíme pečicím papírem. Pracovní plochu lehce posypeme moukou a rozválíme těsto.

4) Vykrajujeme libovolné tvary, které pak pečeme 8–10 minut.

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Bramborové šulánky s mákem

Jako od babičky! Uvařte si šulánky s mákem a zavzpomínejte na krásu dětských let.

Blumový koláč z jogurtového těsta

Bez práce možná nejsou koláče, ale ony za tu práci stojí!

Quiche aneb slaný koláč

Píšeme „quiche“, čteme „kyš“ a říkáme si „kéž“ – kéž by bylo tohoto slaného francouzského koláče ještě více!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Makovec s citronovou polevou

Makovec, který se vám rozplyne na jazyku.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK