Suroviny
Ingredience:
těsto
- 280 g hladké Kojetínské mouky
- 210 g másla
- 70 g cukru moučky
- 100 g vlašských ořechů
- 2 žloutky
- mouka na podsypání
krém
- 240 g povoleného másla
- 50 g cukru moučky
- pár kapek vanilkového extraktu nebo Tuzemáku (dle chuti)
- 1 plná lžíce hoblinek kvalitní čokolády
Postup
1) Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které dáme minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice (klidně ho můžeme nechat v lednici i přes noc).
2) Elektrickou horkovzdušnou troubu předehřejeme na 170 °C.
3) Plechy vyložíme pečicím papírem. Pracovní plochu lehce posypeme moukou a rozválíme těsto.
4) Vykrajujeme libovolné tvary, které pak pečeme 8–10 minut.