Suroviny

 

K servírování:

  • slanina
  • sádlo
  • jarní cibulka

Pšeničná mouka
hrubá zlatý klas

Postup

1) Oloupeme a uvaříme brambory, které následně nastrouháme do mísy.

2) Do ještě teplých nastrouhaných brambor vmícháme dýňové pyré (můžeme použít zavařené, případně si připravit čerstvé), přidáme hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko, dochutíme solí a pepřem, vypracujeme si těsto.

3) Přendáme si těsto na moukou poprášenou pracovní desku nebo kuchyňský vál a tvarujeme noky.

4) Ty vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu, necháme je ještě 5 minut povařit.

5) Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle.

6) Hotové noky dáme na talíř, přidáme osmahlou slaninu, doplníme nakrájenou jarní cibulkou.

 

 

Podobné recepty

Vepřové na smetaně s bramborovými knedlíčky

Nefalšované, typické, suché, vídeňské bramborové knedlíky, nebo spíše noky? Uvařte si je a posuďte sami.

Lahodné vanilkové rohlíčky 

Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří mezi tradiční vánoční cukroví. Tyhle se vám budou rozplývat na jazyku!

Klasické linecké

Domovem se opět line ta důvěrně známá vůně – Vánoce jsou tady a s nimi i linecké!

Domácí veka a silvestrovské pomazánky

Překvapte při silvestrovských oslavách vlastnoručně připravenou vekou s tvarůžkovou, řepovou, rybičkovou nebo paprikovou pomazánkou.

Střapačky se zelím

Vyzkoušejte oblíbenou verzi slovenských halušek – střapačky se zelím.

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK