Suroviny

 

K servírování:

  • slanina
  • sádlo
  • jarní cibulka

Pšeničná mouka
hrubá zlatý klas

Postup

1) Oloupeme a uvaříme brambory, které následně nastrouháme do mísy.

2) Do ještě teplých nastrouhaných brambor vmícháme dýňové pyré (můžeme použít zavařené, případně si připravit čerstvé), přidáme hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko, dochutíme solí a pepřem, vypracujeme si těsto.

3) Přendáme si těsto na moukou poprášenou pracovní desku nebo kuchyňský vál a tvarujeme noky.

4) Ty vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu, necháme je ještě 5 minut povařit.

5) Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle.

6) Hotové noky dáme na talíř, přidáme osmahlou slaninu, doplníme nakrájenou jarní cibulkou.

 

 

Podobné recepty

Polévka minestrone s italskou focacciou

Horké počasí letních dnů připomíná slunnou Itálii i v Čechách. Proč si kulinářskou velmoc nepřipomenout i její tradiční zeleninovou polévkou...

Buchtičky se žloutkovým krémem

Návrat do dětství je tady! Vychutnejte si buchtičky s poctivým žloutkovým krémem.

Slovácké mrkvance

A co mrkvance, znáte? Zkuste a už nikdy nezapomenete…

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Poctivé české buchty

Kynuté buchty jsou česká klasika, na které si už pochutnal nejeden český Honza. I když on možná radši ty s náplní.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK