Suroviny

 

K servírování:

  • slanina
  • sádlo
  • jarní cibulka

Pšeničná mouka
hrubá zlatý klas

Postup

1) Oloupeme a uvaříme brambory, které následně nastrouháme do mísy.

2) Do ještě teplých nastrouhaných brambor vmícháme dýňové pyré (můžeme použít zavařené, případně si připravit čerstvé), přidáme hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko, dochutíme solí a pepřem, vypracujeme si těsto.

3) Přendáme si těsto na moukou poprášenou pracovní desku nebo kuchyňský vál a tvarujeme noky.

4) Ty vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu, necháme je ještě 5 minut povařit.

5) Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle.

6) Hotové noky dáme na talíř, přidáme osmahlou slaninu, doplníme nakrájenou jarní cibulkou.

 

 

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Buchtičky se žloutkovým krémem

Návrat do dětství je tady! Vychutnejte si buchtičky s poctivým žloutkovým krémem.

Velikonoční beránek s rozinkami v rumu

Beránek patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako koleda. A tento, tento je opravdu výjimečný (nejen proto, že jsme ho připálili).

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Klasické linecké

Domovem se opět line ta důvěrně známá vůně – Vánoce jsou tady a s nimi i linecké!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK