Suroviny

 

K servírování:

  • 100 g mletého máku
  • 50 g moučkového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Pšeničná mouka
krupice hrubá

Postup

1) Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme.

2) Připravíme si mísu, do ní nastrouháme brambory, přidáme krupici hrubou Kojetínskou mouku, vajíčko a špetku soli. Pořádně prohněteme.

3) Těsto postupně odebíráme a tvoříme z něj menší válečky, které pokládáme na pomoučněný vál nebo tác.

4) Všechny šulánky najednou vhodíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud nevyplavou. Ihned poté je z lázně vyjmeme.

5) Podáváme posypané cukrem a mákem, přelité rozpuštěným máslem.

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Buchtičky se žloutkovým krémem

Návrat do dětství je tady! Vychutnejte si buchtičky s poctivým žloutkovým krémem.

Velikonoční beránek s rozinkami v rumu

Beránek patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako koleda. A tento, tento je opravdu výjimečný (nejen proto, že jsme ho připálili).

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Klasické linecké

Domovem se opět line ta důvěrně známá vůně – Vánoce jsou tady a s nimi i linecké!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK