Suroviny

  • 600 g blum
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 100 g cukru (nejlépe třtinového)
  • 120 g hladké Kojetínské mouky
  • špetka soli
  • vanilkový extrakt
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • mandlové plátky nebo drť

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) Blumy omyjeme, rozřízneme na čtvrtky a zároveň vypeckujeme.

2) Rozehřejeme si troubu na 170 °C.

3) Do mísy dáme všechny ingredience krom blum a mandlí, vypracujeme z nich těsto.

4) To rovnoměrně rozprostřeme do kulaté formy nebo na plech.

5) Následně těsto pokryjeme blumami a mandlemi.

6) Pečeme, dokud těsto nezezlátne. Potrvá to zhruba půl hodiny – průběžně kontrolujeme.

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Buchtičky se žloutkovým krémem

Návrat do dětství je tady! Vychutnejte si buchtičky s poctivým žloutkovým krémem.

Velikonoční beránek s rozinkami v rumu

Beránek patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako koleda. A tento, tento je opravdu výjimečný (nejen proto, že jsme ho připálili).

Svatomartinská husa s červeným zelím a lokšemi nebo knedlíkem

Na svatého Martina nesmí chybět pečená husa. Dopřejte si ji s červeným zelím a staročeskými lokšemi nebo bylinkovým knedlíkem.

Klasické linecké

Domovem se opět line ta důvěrně známá vůně – Vánoce jsou tady a s nimi i linecké!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín LUKO Holešov COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK